Päron biskvier
- Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Riv mandelmassan i rivjärn och häll i,vispa till en jämn smet.
- Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar. Baka i 175 grader 15-20 minuter. Tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.
- Smörkräm: Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en pösig smet. Tillsätt äggulorna under omrörelse. Häll i ½ dl av päron likören i taget. Lättaste sättet att få det jämt och bra (gäller även bottnarna) är att vispa med el visp.
- Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning
- Garnering: Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl/frys en stund innan servering. Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen
- Baja Päron Tequila & Pear Cream, finns att köpa på systembolaget. Det är 700ml i och den kostar 139kr
Kommentarer
Postat av: Mmmm
ja tack jag vill smaka,,,,,,,,,
Trackback